Фестиваль науки-2016

Март 14, 2016 в Наш Харьков, Новости

Фестиваль науки-2016 приурочений до Всесвітнього Дня авіації і космонавтики і буде проведений у Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка. Це не випадково, адже Харків – світовий рекордсмен за кількістю космонавтів (23 харків’янина-космонавта). До того ж, у 2016 р. минає 55 років від першого польоту людини у Космос. Фестиваль науки традиційно розпочнеться науково-практичною конференцією «Наука ХХІ століття. Харків авіакосмічний», у якій братимуть участь науковці та фахівці підприємств, науково-дослідних інститутів, вищих навчальних закладів, громадських організацій та музеїв. Протягом тижня проводитимуться різноманітні заходи як у стінах ХДНБ ім. В. Г. Короленка, так і поза її межами.

У бібліотеці відбудуться дні відкритих дверей з безкоштовним оформленням читацьких квитків, екскурсіями. У програмі – творчі зустрічі «Зірки ближче, ніж здається» з інженером-випробувачем, полковником Ю. О. Гагаріним та «Мрії і реальність космічних мандрів» з директором Харківського планетарію Г. В. Железняк; інтелект-шоу «Космічні зірки Харківщини» з квестами, вікторинами; демонстрація кінофільмів, інтелектуальний лекторій: лекції професора В. В. Россіхіна до 115 річниці призначення Нобелівської премії та кандидата технічних наук доктора філософії В. І. Грицаєнка з нагоди160-річчя Ніколи Тесли – пророка електронної ери. Книжково-ілюстративні виставки розкриватимуть земні успіхи харків’ян у підкоренні Космосу. Активна співпраця з музеями (Ландау Центр, Планетарій, музей-квартира Гризодубових, Харківський історичний музей) зробить Фестиваль науки яскравим та привабливим для молоді.

Сподіваємося, що до участі у Фестивалі науки приєднаються славетні вищі навчальні заклади, а саме: Харківський національного університет ім. В. Н. Каразіна, Харківський національний технічний університет «ХПІ», Харківський національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського, Харківський університет повітряних сил ім. І. Кожедуба та ін.

Фестиваль науки має стати важливою подією для Харкова та приверне увагу харків’ян і гостей міста, особливо молоді, до науки, її досягнень і майбутніх досліджень.

Координатори:

Людмила Володимирівна Глазунова, заступник директора з наукової роботи:

тел.: +38(097) 703-17-10;

Віра Григорівна Прохорова, завідуюча відділом науково-інформаційного

забезпечення інноваційних процесів, тел.: (057) 731-14-66; +38(067) 967-99-46;

e-mail: vip_otl@ukr.net

Приймальна директора: тел.: (057) 731-11-01

З повагою, оргкомітет.