Круглий стіл Здорова молодь — майбутнє Харкова

Декабрь 2, 2016 в Наш Харьков, Новости

28 листопада в Харкові відбувся круглий стіл, організований ХОГО «МИР» і ГО «Тверезий Харків» на тему «Здорова молодь — майбутнє Харкова».

 Захід відбувся за участю громадських організацій, органів місцевого самоврядування, експертів, які мають досвід у вирішенні проблеми, і просто небайдужих до вирішення проблеми громадян.

На зустріч прийшли близько тридцяти представників різних громадських організацій і рухів. Вступне слово взяла Голова правління ХОГО «МИР», Жанна Харківська, яка зауважила, що молодь потребує особливої уваги в проведенні всебічної роботи з формування здорового способу життя. Така ціль заявлена в «Стратегії розвитку Харкова до 2020 року», де Харків представлено, як «Молодіжне місто здорового способу життя». Всі напрацьовані рішення будуть корисні для налагодження співпраці між місцевими органами самоврядування та молодіжними організаціями міста.

Виступ Голови правління ХОГО «МИР»  — Ж.Харківської,  доповнив член ГО «Тверезий Харків» — Михайло Мармур, який нагадав дуже драматичні статистичні данні зі смертності від наслідків вживання алкоголю, та зауважив, що Україна займає 6-те місто у світі з кількості вживання алкоголю на душу населення.

               Висловили свою думку запрошені науковці. Професор Інституту неврології, психіатрії та наркології Артемчук Артем Філипович зосередився на тому, що породжує обговорювані проблеми. Було відмічено глобальність проблеми для всього людства і розкрито зв’язок алкоголізму з проблемою екології та деградованої генетичної спадковості людей. Своїм розумінням проблеми поділився психіатр, кандидат мед. наук  — Плотніков Олександр Георгійович.  Він окреслив проблему алкоголізму, як соціальну проблему, яка виникає на фоні низького рівня життя населення, розшарування суспільства, нестачі культурного розвитку тощо. Зі слів лікарів-фахівців можна зробити висновок — треба лікувати не алкоголізм чи наркоманію, а треба змінювати відношення людства до себе та до життя в цілому.

На круглому столі висловився Голова ГО «Позитив» — Клочок Олександр, який очолює мережу центрів реабілітації від алкогольної та наркотичної залежності. Він закликав всіх присутніх об’єднувати зусилля, та поділився досвідом боротьби проти приступного продажу наркотиків. За його словами, вже не раз, всі намагання припинити відкритий продаж наркотиків в аптеках, нічим не закінчувалися, з кожним роком кількість залежної молоді тільки збільшується.

На зустрічі були також розглянуті причини раннього тютюнопаління, алкоголізації і способів формування тверезого мислення в молодіжному суспільстві. На цю тему висловився Синьов Олексій – Голова ГО «Східна зірка», який дав чіткі відповіді на питання, чому саме підлітки та молодь страждають більше за всіх. Зрозуміло, що молодь не має чіткого вектору духовного і професійного розвитку та не розуміє яким чином забезпечити собі гідне життя.

За результатами зустрічі була сформована ініціативна група, яка взяла на себе обов’язок займатися координацією діяльності в цьому напрямку. Було звернено увагу на необхідність розробки концепції здорового способу життя, створення медіа продукту в руслі цієї концепції і тиражування його в мережі інтернет, а також необхідності діалогу з держадміністрацією з приводу трансляції в ЗМІ соціальної реклами, спрямованої на здоровий спосіб життя.

Долучитися до робочої групи можуть всі, хто не байдужий до проблеми.

z3nevysnyto kmdx9ldbrge img_7004 img_7002 img_6997 img_6994 img_6993 img_6992