Анонс-резюме просвітницьких заходів на 2017 рік

Февраль 2, 2017 в Наш Харьков, Новости

Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка

Відділ науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів

 

Анонс-резюме просвітницьких заходів на 2017 рік

Шановні користувачі!

 

Пропонуємо анонс-резюме просвітницьких заходів, що впродовж року у своєму читальному залі проводитиме відділ науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів.

Чекаємо на ваші пропозиції щодо проведення круглих столів, презентацій винаходів, творчих зустрічей, віртуальних та тематичних виставок тощо. Із задоволенням візьмемо участь у науково-практичних конференціях, днях інформації, виїзних круглих столах, семінарах, що проводитимуться у ваших закладах.

 

Харків 2017

Січень

  Презентація проекту про інформаційне співробітництво „Взаємодія”.  Організовується  з метою налагодження взаємовигідних стосунків з діловими партнерами. Буде висвітлена діяльність відділу з інформаційного забезпечення підприємств та установ міста, що сприятиме розширенню ділових контактів з виробничими, науково-дослідними установами та з усіма зацікавленими особами. Учасники одержать анонс-резюме заходів, що протягом року будуть проведені у читальному залі відділу науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів. Будуть укладатися договори з установами міста та обговорюватися всі організаційні питання.

  День патентознавця „Практика внесення обєктів інтелектуальної власності в Митний реєстр”. Постійний ведучий – патентний повірений Є.С.Стогній виступатиме з лекцією, під час якої детально обговорюватимуться всі питання, що стосуються даної теми. Також буде зроблено огляд нової  літератури.

  Школа молодого винахідника  розпочне діяльність з січня та продовжуватиметься  протягом року. Під час відвідування занять у Школі молодь матиме можливість знайомитися з фондами бібліотеки, одержувати навички роботи з патентними документами та проведення патентного пошуку, проконсультуватися у патентного повіреного з правових питань винахідницької діяльності тощо.

  Майстер-клас з основ технічної творчості, тематична екскурсія у відділі. До Дня святкування дитячих винаходів, що відзначається 17 січня.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

 

Лютий

  16.02. Круглий стіл „Туристично-рекреаційний потенціал Слобожанщини та перспективи розвитку місцевого туризму” (до Міжнародного року стійкого туризму, оголошеного ЮНЕСКО).

  Тематична виставка „Перспективи розвитку екологічного туризму” (до Міжнародного року стійкого туризму).

  9.02. День стандартизатора „Европейські правила технічного регулювання і стандартизації та запровадження їх в Україні” (до 70-річчя Міжнародної організації зі стандартизації). Ведучий – М Д. Гінзбург, д. техн. н., проф., фахівець у галузі автоматизації і нормативно-термінологічного забезпечення, член технічних комітетів стандартизації України

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

 

Березень

  Круглий стіл „Федор Олексійович Клепіков – фундатор Слобожанської урологічної та нефрологічної школи. До 100-річчя від дня народження”.

  Тематична виставка „Органічна косметика та засоби  гігієни”.

  Творча зустріч „Історія винахідницької та раціоналізаторської діяльності на фаянсовому підприємстві в селищі Буди” (до 130-річчя від дня заснування підприємства). Творча зустріч з краєзнавцем України Т.М. Безруковою.

  Засідання Клубу обдарованих людей.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

 

 

Квітень

  Круглий стіл „Євроінтеграція — нові можливості для винахідників” (до Міжнародного дня інтелектуальної власності). Підбиття підсумків конкурсу Молодий новатор.

  Тематична виставка «Інтелектуальна власність як інструмент розвитку економіки» (до Міжнародного дня інтелектуальної власності).

Науково-практичний семінар «Актуальні питання інтелектуальної власності в Україні». Підбиття підсумків Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності „Інтелектуальна власність”.

  Круглий стіл „Перспективи співробітництва у галузі розвитку використання 3D технологій у Харківському регіоні для системи охорони здоровя України на період до 2020 року (українсько-американський проект)”.

 

Травень

  Круглий стіл „Органічне землеробство та екологічна безпека продуктів харчування”.

  День фахівця „Міжнародна реєстрація товарних знаків”.

Постійний ведучий – патентний повірений Є.С.Стогній виступатиме з лекцією. Буде зроблено огляд нової  літератури.

  Тематична виставка „Технології виробництва органічної сільськогосподарської  продукції та продуктів переробки”.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

  Лекція „Микола Дмитрович Пільчиков – винахідник в галузі радіотехніки, великий вчений фізик”.

Червень

  Лекції з циклу „Видатні події та постаті в історії науки і техніки”.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

  Засідання Клубу обдарованих людей.

  Круглий стіл до Всесвітнього дня навколишнього природного середовища.

 

Липень

  Тематична виставка „Інновації у медицині та фармації”.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

  Засідання Клубу «Екологія та енергетика».

 

Серпень

  Засідання Клубу обдарованих людей.

  Тренінг з питань виявлення винаходів в технічних розробках.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій

 

 

Вересень

  Науково-практична конференція „Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області”  буде проведена до Дня винахідника і раціоналізатора України і організована спільно з Харківською обласною радою Товариства винахідників і раціоналізаторів. У конференції братимуть участь представники Державної служби інтелектуальної власності, Обласної державної адміністрації Харкова. Кращі винахідники Харківщини будуть відзначені почесними грамотами.

  Тематична виставка „Творчий потенціал молоді — науці” (до Дня винахідника і раціоналізатора України).

  Клуб «Екологія та енергетика».

  Засідання Клубу обдарованих людей.

  ХХ Міжнародна науково-практична конференціяКороленківські читання 2017”.

  Науково-практичний семінар до Всесвітнього дня туризму.

Жовтень

  Науково-практична конференція ХХІІ Ліберманівські читання «Особливості, проблеми та перспективи сучасних технологій управління в економіці, науці та освіті в ХХІ столітті». Буде організована разом з Північно-Східним науковим центром НАН і МОН України.

  Засідання Клубу «Екологія та енергетика».

  «Ukr. Tech. Fest» відкрита міжрегіональна виставка-конференція винахідницького мистецтва. Презентації кращих інновацій.

  Засідання Клубу лікувально-оздоровчих технологій.

 

Листопад

  Трибуна вченого «Енергоефективні та енергозберігаючі технології автомобільних, дорожніх і транспортних галузей промисловості». Проведе її А. В. Гнатов — експерт з інновацій д.т.н., професор Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

  Тематична виставка „Еко-добрива і еко-корма у сучасному агропромисловому комплексі”. Буде представлена патентна та нормативно-технічна документація, інша література.

  Тематична виставка „Нормативне забезпечення машинобудівної галузі (до Всесвітнього дня стандартизації)”.

  Тиждень якості „Життя у якісному світі (до Європейського тижня якості)”

  Засідання Клубу «Екологія та енергетика».

 

Грудень

  Круглий стіл „Проблеми альтернативної енергетики в Україні та світі”,

  Тематична виставка „Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті. Буде представлена патентна, нормативно-технічна документація та періодичні видання.

  Засідання Клубу «Екологія та енергетика».

  День фахівця „Нетрадиційні об’єкти патентування: комп’ютерні програми, методи ведення бізнесу”. Постійний ведучий – патентний повірений Є.С. Стогній виступатиме з лекцією. Буде зроблено огляд нової  літератури.

  Презентація винаходів харківян. Мета заходу — надання інформаційної підтримки науковцям, інженерам, винахідникам, талановитій молоді у реалізації винаходів та науково-технічних розробок, сприяння  патентуванню, пошуку інвесторів та просуванню на інтелектуальний ринок.